Readsoft User's Forum
Register Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment  
zhfargo85

New Member
Registered:
Posts: 3
Reply with quote  #1 
Hello,

I was wondering if anyone else has come across this error message when trying to post an FI document in COCKPIT. "No batch input data for screen SAPMF05A 0700".

It only happens on this one invoice we receive every month. At first, only 1 person would get that error, and other team members would be able to post it fine. Now, everyone is getting that same error. 

I checked /COCKPIT/C6 as said in a knowledge article, but my settings match what is said.

Thanks!
0
Ignacio

Senior Expert Member
Registered:
Posts: 50
Reply with quote  #2 
Hi.

This error sounds familiar to me, are you using CO-PA information in the expenses account?

As a workaround to check I would suggest to delete the expenses account, click on "execute" to go to transaction code FB01 (assuming you are using this one) and post the invoice there instead of doing it in cockpit.

Hope that helps.

Kind Regards.
0
zhfargo85

New Member
Registered:
Posts: 3
Reply with quote  #3 
Quote:
Originally Posted by Ignacio
Hi.

This error sounds familiar to me, are you using CO-PA information in the expenses account?

As a workaround to check I would suggest to delete the expenses account, click on "execute" to go to transaction code FB01 (assuming you are using this one) and post the invoice there instead of doing it in cockpit.

Hope that helps.

Kind Regards.


Currently, we do not use CO-PA information for expense accounts. 
Do get this one to work, we do the workaround you mentioned and post manually via FB01. Its just very odd, since this only happens to this one particular invoice we get once a month. But we do get sporadic invoices from them throughout the month, that we can post fine
0
Ignacio

Senior Expert Member
Registered:
Posts: 50
Reply with quote  #4 

Hi again.

Now I remember where I have seen this before. For some reason the expenses account contains a value that is not accepted while transferring the document to post, this may happen if you first select an expenses account for which you are filling extra information, then you change the expenses account to a new one that doesn't need this extra information (it may be units, squared meters, etc).

Our workaround for this situation is to delete the expenses account in cockpit and create it again with a fresh line. I've always assumed that at some point the original expenses account was an account with CO-PA information that was filled by the user, then someone changed the expenses account to any other that is not prepared to manage CO-PA information, but the cockpit document still contains this information even when you can't see it. Then while trying to post the document, cockpit is trying to send CO-PA values when SAP FI doesn't expect to receive this information. The same I'm saying with CO-PA could be with any other value.

I would check if the expenses account has been changed in the cockpit document versions, then you may be able to find the hidden value that cockpit is trying to send to SAP FI, but SAP FI is not expecting to receive, and this may be the reason of the error.

Hope that makes sense.

Kind Regards.

0
zhfargo85

New Member
Registered:
Posts: 3
Reply with quote  #5 
Quote:
Originally Posted by Ignacio

Hi again.

Now I remember where I have seen this before. For some reason the expenses account contains a value that is not accepted while transferring the document to post, this may happen if you first select an expenses account for which you are filling extra information, then you change the expenses account to a new one that doesn't need this extra information (it may be units, squared meters, etc).

Our workaround for this situation is to delete the expenses account in cockpit and create it again with a fresh line. I've always assumed that at some point the original expenses account was an account with CO-PA information that was filled by the user, then someone changed the expenses account to any other that is not prepared to manage CO-PA information, but the cockpit document still contains this information even when you can't see it. Then while trying to post the document, cockpit is trying to send CO-PA values when SAP FI doesn't expect to receive this information. The same I'm saying with CO-PA could be with any other value.

I would check if the expenses account has been changed in the cockpit document versions, then you may be able to find the hidden value that cockpit is trying to send to SAP FI, but SAP FI is not expecting to receive, and this may be the reason of the error.

Hope that makes sense.

Kind Regards.



Thanks for the tip! I walked through step by step on what our end user did, to see if i could re-create it in our Test Environments. No Luck, i tried putting in expense account, then removing it and added new one. Still no luck.
0
TUI

New Member
Registered:
Posts: 1
Reply with quote  #6 
Hi ,

check the Tax Category of the GL Account!
0
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.



Follow @readsoftuser